Maker
장자요 도예가 유신아 Shin-ah Yoo, Potter|전북 전주 Jeonju
Detail View
밥그릇: 지름 11cm, 높이 7cm
국그릇: 지름 13cm, 높이 6.5cm
접시 1: 지름 10cm, 높이 2.5cm
접시 2: 지름 10cm, 높이 3.5cm
접시 3: 지름 12cm, 높이 3.6cm
컵: 지름 7.5cm, 높이 6.5cm
※ 수작업 특성상 형태, 크기, 색상에 미세한 차이가 있을 수 있습니다.
Rice Bowl: D 11cm, H 7cm
Soup Bowl: D 13cm, H 6.5cm
Plate 1: D 10cm, H 2.5cm
Plate 2: D 10cm, H 3.5cm
Plate 3: D 12cm, H 3.6cm
Cup: D 7.5cm, H 6.5cm
※ Because these items are handcrafted, there may be minor differences in shape, size, and color.
Story
혼자라도, 완벽한 한 끼를 위해
‘엄뫼’는 전북의 명산 모악산의 옛 이름으로 어머니 산이라는 뜻입니다. 스스로를 대접하는 삶을 실현하기 위한, 어머니의 온화한 품을 엄뫼 식기에 담아냈습니다.
1인 가구와 간편식이 늘고 있는 요즘이지만, 반찬통 그대로 먹기 보다는 접시에 담아서, 즉석밥이라도 밥그릇에 옮겨 먹어보세요. 좋은 식기와 함께 스스로를 돌보고 가꾸는 따뜻한 시작이 될 수 있을 것입니다.
For the perfect meal, even if you're alone.
Eom-Moe is the old name of Moak Mountain, a famous mountain in Jeonbuk-do, meaning 'mother mountain'. The warmth of a mother's embrace is captured in our tableware to help you realize a life of self-care.
With the rise of single-person households and convenience food, it's a good idea to eat your meals on a plate, rather than eating directly from the food packaging, and to transfer even instant rice to a rice bowl. It's a warm start to caring for and nurturing yourself with good tableware.
Maker
장자요 도예가 유신아
하루라도 도자기를 안 만지면 해야 할 일을 안 한 느낌이 든다는 유신아 도예가는 정직하고 온화한 마음으로 도자기를 만듭니다. 특히 엄뫼 식기 시리즈로 생활이자 일상인 도자를 위해 노력하고 있습니다. 한 끼의 식사를 더욱 소중하게 만들어주는 유신아 도예가의 그릇을 만나보세요.
Shin-ah Yoo, Potter
Shin-ah Yoo, who says that if she doesn't touch pottery for a day, she feels like she hasn't done her job, creates pottery with honesty and gentleness, especially with her Eom-Moe tableware series, which is a way of life. Discover Shin-ah Yoo's ceramics that make every meal more precious.
History
항상 우리와 함께 해온 음식과 식기
식(食) 생활은 인간에게 필수인만큼, 식기의 역사는 신석기 시대까지 거슬러 올라갑니다. 우리가 역사 교과서에서 자주 접했던 ‘빗살무늬토기’가 대표적인 시작이라고 할 수 있습니다. 식기는 다양한 재료와 형태로 시대상의 반영하며 발전해왔는데요, 이 모든 과정 속에는 음식을 ‘잘’ 먹기를 바라는 우리의 진심이 담겨 있지 않을까 생각해봅니다.
Food and tableware have been with us forever
Eating is a human necessity, and the history of tableware dates back to the Neolithic era. It all started with the 'Comb-Pattern Pottery' that we often see in history textbooks. Tableware has evolved through the ages in a variety of materials and forms, reflecting our desire to eat ‘well’.
Key Point
Detail
밥그릇: 지름 11cm, 높이 7cm
국그릇: 지름 13cm, 높이 6.5cm
접시 1: 지름 10cm, 높이 2.5cm
접시 2: 지름 10cm, 높이 3.5cm
접시 3: 지름 12cm, 높이 3.6cm
컵: 지름 7.5cm, 높이 6.5cm
Rice Bowl: D 11cm, H 7cm
Soup Bowl: D 13cm, H 6.5cm
Plate 1: D 10cm, H 2.5cm
Plate 2: D 10cm, H 3.5cm
Plate 3: D 12cm, H 3.6cm
Cup: D 7.5cm, H 6.5cm
사용 방법 및 사용시 주의사항
Usage and Precautions
Story
혼자라도, 완벽한 한 끼를 위해
‘엄뫼’는 전북의 명산 모악산의 옛 이름으로 어머니 산이라는 뜻입니다. 스스로를 대접하는 삶을 실현하기 위한, 어머니의 온화한 품을 엄뫼 식기에 담아냈습니다.
1인 가구와 간편식이 늘고 있는 요즘이지만, 반찬통 그대로 먹기 보다는 접시에 담아서, 즉석밥이라도 밥그릇에 옮겨 먹어보세요. 좋은 식기와 함께 스스로를 돌보고 가꾸는 따뜻한 시작이 될 수 있을 것입니다.
For the perfect meal, even if you're alone.
Eom-Moe is the old name of Moak Mountain, a famous mountain in Jeonbuk-do, meaning 'mother mountain'. The warmth of a mother's embrace is captured in our tableware to help you realize a life of self-care.
With the rise of single-person households and convenience food, it's a good idea to eat your meals on a plate, rather than eating directly from the food packaging, and to transfer even instant rice to a rice bowl. It's a warm start to caring for and nurturing yourself with good tableware.
Maker
장자요 도예가 유신아
하루라도 도자기를 안 만지면 해야 할 일을 안 한 느낌이 든다는 유신아 도예가는 정직하고 온화한 마음으로 도자기를 만듭니다. 특히 엄뫼 식기 시리즈로 생활이자 일상인 도자를 위해 노력하고 있습니다. 한 끼의 식사를 더욱 소중하게 만들어주는 유신아 도예가의 그릇을 만나보세요.
Shin-ah Yoo, Potter
Shin-ah Yoo, who says that if she doesn't touch pottery for a day, she feels like she hasn't done her job, creates pottery with honesty and gentleness, especially with her Eom-Moe tableware series, which is a way of life. Discover Shin-ah Yoo's ceramics that make every meal more precious.
History
항상 우리와 함께 해온 음식과 식기
식(食) 생활은 인간에게 필수인만큼, 식기의 역사는 신석기 시대까지 거슬러 올라갑니다. 우리가 역사 교과서에서 자주 접했던 ‘빗살무늬토기’가 대표적인 시작이라고 할 수 있습니다. 식기는 다양한 재료와 형태로 시대상의 반영하며 발전해왔는데요, 이 모든 과정 속에는 음식을 ‘잘’ 먹기를 바라는 우리의 진심이 담겨 있지 않을까 생각해봅니다.
Food and tableware have been with us forever
Eating is a human necessity, and the history of tableware dates back to the Neolithic era. It all started with the 'Comb-Pattern Pottery' that we often see in history textbooks. Tableware has evolved through the ages in a variety of materials and forms, reflecting our desire to eat ‘well’.
Key Point
Detail
밥그릇: 지름 11cm, 높이 7cm
국그릇: 지름 13cm, 높이 6.5cm
접시 1: 지름 10cm, 높이 2.5cm
접시 2: 지름 10cm, 높이 3.5cm
접시 3: 지름 12cm, 높이 3.6cm
컵: 지름 7.5cm, 높이 6.5cm
Rice Bowl: D 11cm, H 7cm
Soup Bowl: D 13cm, H 6.5cm
Plate 1: D 10cm, H 2.5cm
Plate 2: D 10cm, H 3.5cm
Plate 3: D 12cm, H 3.6cm
Cup: D 7.5cm, H 6.5cm
사용 방법 및 사용시 주의사항
Usage and Precautions
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